Explore Macedonian Food, Posts, and more!

раванија со гриз

Рецепт за турска раванија со гриз и кисело млеко

раванија со гриз

Обожаваме солени пити, а досега не сме пробале солена пита со пиперки и сирење. Пиперките се едни од омилените зеленчуци кои се приготвуваат на над 100...

Пита со пиперки и сирење

Обожаваме солени пити, а досега не сме пробале солена пита со пиперки и сирење. Пиперките се едни од омилените зеленчуци кои се приготвуваат на над 100...

Слатки ванила плетенки

Слатки ванила плетенки

Vanilla, Life

Многу брзо, фино и вкусно: Брза погача со спанаќ

Многу брзо, фино и вкусно: Брза погача со спанаќ

Оваа погача ја имам под ова име, вкусна е и одлична за оние кои не се баш по месењето. 1. Состојките за квасот...

Оваа погача ја имам под ова име, вкусна е и одлична за оние кои не се баш по месењето. 1. Состојките за квасот...

Пченкарна пита со сирење и тиквичка on Сè за хранаhttp://sezahrana.mk

Пченкарна пита со сирење и тиквичка

Пченкарна пита со сирење и тиквичка on Сè за хранаhttp://sezahrana.mk

JEDNOM RJEČJU SAVRŠENA A TAKO JEDNOSTAVAN RECEPT: PITA SA JABUKAMA SOČNIJA OD DRUGI A OKUS FANTAZIJA… – Brzi recepti

JEDNOM RJEČJU SAVRŠENA A TAKO JEDNOSTAVAN RECEPT: PITA SA JABUKAMA SOČNIJA OD DRUGI A OKUS FANTAZIJA… – Brzi recepti

Букет погача - Moirecepti

Букет погача - Moirecepti

BAKED TULUMBI FROM OVEN As I promised before, here's a recipe for baked tulumbi. I couldn't find any difference in taste compared to fried homemade tulumbi, this is a healthier alternative and easier, you'll see. When you try this version, I guarantee you'll never fry tulumbi again.

TURKISH TULUMBA Tulumba is a one of the best dessert in the world. Simple and sweet, there isn't a human being that can resist the irresistible taste of the sweet dough covered with syrup (sherbet).

Кога знаеш дека ти се јаде нешто со вкусови за кои уште не си нашол рецепт, ќе си измислиш рецепт со таа...

Кога знаеш дека ти се јаде нешто со вкусови за кои уште не си нашол рецепт, ќе си измислиш рецепт со таа...

Печен ананас со мед и цимет 2

Печен ананас со мед и цимет

Печен ананас со мед и цимет 2

Солени мафини со спанаќ, сирење и кашкавал on Сè за хранаhttp://sezahrana.mk

Солени мафини со спанаќ, сирење и кашкавал

Солени мафини со спанаќ, сирење и кашкавал on Сè за хранаhttp://sezahrana.mk

Pinterest
Search